Loading...
Botime

Hafiz Dalliu dhe Patriotizma 1930

Hafiz Dalliu dhe Patriotizma 1930

Në librin  e tij “Patriotizma në Tiranë” Hafiz Dalliu na jep një panoramë të asaj çka kishte ndodhur në Tiranë, dhe ngjashëm me Tiranën pas vitit 1908 e deri më 1914 kohën e rebelimit të Haxhi Qamilit dhe drejtimin e vendit e merr Esat Pashë Toptani. Ishin pikërisht ato vite, kur patriotët shqiptarë të organizuar nëpër klubet Bashkimi u përplasën me partinë xhonturke pas shpalljes së Hyrrijetit më 1908, e cila ia doli të marrë në dorë qeverisjen e Perandorisë, por që nuk iu përmbajt premtimeve që kishte bërë më parë. Në faqet e librit Hafiz Dalliuna jep një listë Shqiptarësh me 150 emra, që kanë vuajtur nëpër burgje për Shqiptarizmin, ku ai dallon ndërmjet tyre 15 hoxhallarë tiranas.
Kliko dhe shkarko librin në PDF