Loading...

Category: Persekutimi i hoxhallarëve

Përndjekjet dhe vrasjet ndaj hoxhallarëve nga regjimi komunist

Regjimi komunist dhe ideologjia marksiste nuk i toleron fetë, për shkak se i konsideron si ideologji alternative e konkuruese për politikat e tyre dhe për këtë sapo u ndjenë të fortë i luftuan me të gjitha mënyrat fetarët fillimisht dhe më pas edhe doktrinat. Ai i luftoi me të gjitha mënyrat e mundshme dy fetë kryesore në Shqipëri Krishterimin dhe Islamin. Të gjithë fetarët i konsideroi si armiq potencialë pa dallim dhe për këtë i përndoqi duke i vrarë dhe duke i internuar e burgosur.